Oil / Chemical Cargo Handling
Petrol / Kimyasal Tanker
Sıvı Yük Elleçleme Eğitimi
Sıvı yük elleçleme eğitimi özellikle tanker tip gemi işletmecisi firmalarda INTERTANKO - TMSA uygulamaları gereği Kaptan ve I. Zabitlerden istenmekte olan bir eğitim programıdır.
Eğitime güverte zabitan sınıfı ehliyete sahip ve tankerde çalışmayı düşünenler / çalışanlar katılabilirler.
Eğitim Süresi Ne Kadar? En Yakın Eğitim Ne Zaman Açılacak?
Petrol ve Kimyasal tankerler için ayrı ayrı verilmektedir. Her ikisi de 3'er gündür. 3 kişinin kayıt yaptırması halinde açılan bir eğitim olup kayıtlarımız süreklidir. Kayıt yaptırmak için iletişim formunu kullanabilirsiniz.
Eğitimler hangi saatler arasında verilecek? Devam etmek zorunda mıyız?
Eğitim saatlerimiz 09:00 - 16:00 olup, devamsızlık hakkı yoktur ve devamsızlık halinde eğitim kaydı iptal edilmektedir.
Ders Programı Nasıl Hazırlandı? Hangi Konu Başlıkları Var?
Petrol tankerleri için verilen eğitimde temel yük bilgisi, uluslararası düzenlemeler, sözleşmeler, gemi yükleme ve devreleri, temel stabilite ve eğrilerin açıklaması, yükleme hazırlıkları, COW operasyonu, purging, inertleme, yükleme operasyonu, petrol ürünleri için yük miktarı hesaplama işlemleri, ısıtma sistemi, tank emniyeti ve seyre hazırlık, tahliye hazırlıkları, devre kontrolü, balast operasyon hazırlığı, tahliye operasyonu, gaz free ve tank giriş hazırlıkları, prosedürü, tank temizliği, taşınabilir ve sabit gaz ölçüm sistemleri ve hazırlanmış senaryo uygulamalarının yapılması.
Kimyasal madde tankerleri için ise tehlikeli madde tanımı, zararlı ve zehirli maddeler, tehlikeli sıvı yüklerle ilgili uluslararası sözleşmeler ve düzenlemeler, yüklerle ilgili sınıflar ve sınıfların birbirlerine olan etkileri, compatibility chart ve kullanımı, parsel yük kavramı, farklı yükler için tank ve devre hazırlıkları, devrelerin kontrolü, yükleme operasyonu, kesme işlemleri, tankların ve devrelerin emniyete alınması, seyre hazırlık, kimyasal madde tankerleri için yük hesabı yapılması, stabilite eğrilerinin önemi, yük ısıtma sistemleri, nitrojen blanket operasyonu, tahliye hazırlıkları, tahliye operasyonu başlatılması, balast operasyonu, balast devrelerinin hazırlanması, inertleme işlemleri, tahliye sonu süzdürme işlemleri, tank yıkamasına hazırlık, yıkama operasyonu planlaması, tank yıkaması, gaz ölçüm sabit ve taşınabilir sistemleri kullanımı, kapalı mahale giriş hazırlıkları ve operasyonu, tank kurutması, bir sonraki yüke hazırlık, simülasyon senaryoları uygulamalarının yapılması.
Nasıl Kayıt Yaptırmalıyım? Hangi Belgeler Lazım Olacak?
Petrol veya Kimyasal Sıvı Yük Elleçleme Eğitimi kursuna kayıt yaptırmak için iletişim formumuzu kullanabilir veya 0 232 301 8855 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Sizlere bildirilecek kurs başlangıç gününde ofise uğrayıp diğer gerekli belgeleri (2 fotograf, nüfus cüzdan fotokopisi) teslim edebilirsiniz.
Diğer sorularınız için ofis Tel: 0 232 301 8855